Ayurveda

Ayurveda is de wetenschap van het leven. Het is een manier om in het leven te staan, te denken, te handelen & het is een oeroude geneeswijze.

Het is een geneeswijze waarbij we streven naar balans op mentaal, fysiek & emotioneel vlak. Alles in het lichaam staat in verbinding met elkaar & beïnvloedt iedere cel. In de Westerse geneeskunde heb je een klacht, ga je naar de dokter, krijg je op basis daarvan medicatie. Ayurveda bekijkt het anders.

Iedereen is uniek, met zijn eigen bagage op mentaal, fysiek & emotioneel vlak.

We hebben in de ayurveda verschillende constituties of type mensen. Zo heb je Vata, Pitta, Kapha. Dit zijn de 3 dosha’s die iedereen in zich heeft maar meestal heb je iets meer  die uitgesproken dosha in je.

Op basis van je constitutie gaat de ayurveda je persoonlijk & doelgericht behandelen. Dit doen we niet alleen op basis van de symptomen, maar kijken we naar het hele lichaam. We zoeken naar je onbalans & leggen mogelijke verbanden. In de ayurveda kijken we naar hoe je eet, leeft, wie je bent & hoe je denkt. De totaliteit van de mens.

Ayurveda streeft er naar om deze 3 dosha’s in balans te brengen, wanneer deze in balans zijn, ben je gezond. Wanneer je niet in balans bent, heb je een verstoring in een van je dosha’s & wijst dit op onbalans of ziekte.

Deze holistische geneeswijze streeft naar een goede gezondheid & gelukkig zijn door gebruik te maken van voeding, kruiden & massages waarbij het lichaam volledig in balans is op fysiek, emotioneel & mentaal vlak.