Gebakken appeltjes met kaneel

dessert & zoet 15 min 1 persoon
Ayurveda is niet zo een fan van fruit, maar gestoofd verteert dit veel beter. Vol vitamines & lekker zoet!
Gebakken appeltjes met kaneel

Ingrediënten

  • 1 rode appel
  • 1 el ghee (geklaarde boter)
  • snuifje kaneel, naar smaak
  • snuifje kardemonpoeder

Bereiding

  • schil de appel en verwijder het klokhuis
  • versnijd de appel in fijne schijfjes
  • laat de ghee smelten in de pan
  • voeg de appelschijfjes toe en stoof 10 min aan, roer af & toe wat om
  • voeg een snuifje kaneel & kardemonpoeder toe, meng je stoofpotje
  • prik in de appeltjes om te kijken of ze gaar zijn & geniet!

Je kan deze gestoofde appeltjes meedoen als gezond tussendoortje naar je werk, eten als dessertje of het geheel mixen tot een zachte "ayurvedische" appelmoes.

08/03/2017, © Felia Lannoo

Ook in categorie 'dessert & zoet'