Eenvoudige provençaalse groentencurry

hoofdgerecht 30 min 2 personen
De Provençe & de Oosterse keuken, samen op je bord.

Ingrediënten

  • 6 krielaardappeltjes
  • 4 handjes vol verse spinazie
  • 2 stengels selder
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 6 el tomatenblokjes
  • ½ limoen
  • kokosmelk
  • olijfolie

Kruiden

  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 0,5 kl kurkuma
  • 0,5 kl paprikapoeder
  • 2 teentjes look
  • himalayazout
  • zwarte peper
  • optioneel: verse groene kruiden, vb. peterselie of koriander

Bereiding

  • kook de krielaardappelen zoals aangegeven op de verpakking, zorg dat ze mooi stevig blijven
  • wanneer ze klaar zijn kruid je de krielaardappeltjes af met 1 kl Provençaalse kruiden, zwarte peper & Himalayazout, roer alles om
  • doe een goede scheut olijfolie in de pan & laat de kurkuma en paprikapoeder erin versmelten
  • stoof de ui en look even aan & roer om
  • versnijd de selder & de paprika in blokjes en voeg toe, laat 10 min stoven
  • voeg de tomatenblokjes & de spinazie bij het stoofpotje, laat 5 min verder stoven met een deksel op de pan
  • doe de kokosmelk in de pan naar smaak
  • pers het sap van de halve limoen erover uit, roer alles om
  • doe de krielaardappeltjes bij de curry, laat nog even warm worden
  • kruid af met de rest van de Provençaalse kruiden, Himalayazout & zwarte peper
  • werk af met verse kruiden

13/09/2017, © Felia Lannoo

Ook in categorie 'hoofdgerecht'