Granenmix met witloof, hazelnoot & feta

hoofdgerecht 30 min 2 personen
Ik ben dol op gestoofd witloof! En met al deze ingrediënten samen nog net iétsje meer..

Ingrediënten

  • 75 gr quinoa
  • 75 gr bulgur
  • 4 stronken witloof
  • 1 rode appel
  • 120 gr feta
  • 2 handjes vol hazelnoten
  • ghee of geklaarde boter
  • scheutje water

Kruiden

  • 1 kl ras el hanout
  • 0,5 kl nootmuskaat
  • 0,5 kl kaneel
  • himalayazout
  • zwarte peper

Bereiding

  • kook de quinoa & bulgur gaar zoals vermeld op de verpakking
  • versnijd het witloof in grove stukken
  • laat een eetlepel ghee smelten in de pan & stoof het witloof aan, voeg eventueel een scheutje water toe om het niet te laten aanbakken
  • versnijd de appel in kleine stukjes
  • voeg de appel toe wanneer het witloof half gaar is, zo kan de appel nog wat meestoven
  • kruid het gerecht met de ras el hanout, nootmuskaat & kaneel
  • hak de hazelnoten grof & voeg ze toe in de pan
  • voeg de quinoa & bulgur toe in je pan, meng alles onder & kruid af met zwarte peper & himalayazout
  • verbrokkel de feta over je gerechtje & serveer warm

29/06/2017, © Felia Lannoo

Ook in categorie 'hoofdgerecht'