Luxepasta met venkel, shiitake & vegan champignonkaassaus

hoofdgerecht 50 min 2 personen
Al zeg ik het zelf, toppertje! Feest op het bord, luxe comfortfood & volledig vegan.

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • ½ ui
  • 1 limoen
  • 150 gr Shiitake
  • 200 gr champignons
  • 1 brikje sojaroom
  • 2 à 3 el edelgistvlokken - naar smaak
  • fles cava - enkele scheutjes
  • 200 gr witte of bruine speltpasta
  • olijfolie
  • Optioneel: Rucola voor de afwerking

Kruiden

  • 0,5 kl oregano
  • 1 kl provencaalse kruiden 
  • 1 grote tas verse peterselie
  • 2 dikke tenen look
  • zwarte peper
  • himalayazout

Bereiding

  • maak de champignons proper, versnijd in kleine stukjes en stoof aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje
  • wanneer de champignons half bruin gegaard zijn blus je ze met een goede scheut cava, naar smaak, laat nog even verder stoven
  • als de champignons volledig gaar zijn voeg je de edelgistvlokken & sojaroom toe, begin met een half brikje
  • pers de limoen uit over de champignons
  • mix de champignons met de room tot een gladde saus
  • leng eventueel je saus nog aan met extra sojaroom naar smaak
  • kruid af met zwarte peper & himalayazout

groentjes & pasta

  • versnijd de ui in stukjes, stoof aan in een andere pan met wat olijfolie
  • pers de 2 tenen knoflook uit over de ui
  • versnijd de venkel in stukjes & voeg toe in de pan 
  • versnijd ondertussen de shiitake in grove stukken, voeg toe wanneer de venkel half gaar is
  • geef wat vocht aan je groenten door een goede scheut cava erover te gieten, laat verder stoven
  • kook ondertussen de speltpasta gaar zoals aangegeven op de verpakking
  • kruid de groenten af met oregano, provençaalse kruiden, zwarte peper & himalayazout
  • versnipper met een schaar de verse peterselie tot fijne stukjes   
  • meng de gare speltpasta door de groenten
  • voeg de versie peterselie toe & roer om
  • serveer de pasta, overgiet met de luxe vegan champignon-kaassaus
  • werk af met frisse rucola 

12/10/2017, © Felia Lannoo

Ook in categorie 'hoofdgerecht'