romige venkel kervelsoep

soep 30 min 1 persoon
zo eenvoudig, zo lekker! :)
romige venkel kervelsoep

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 2 grote handen kervel
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • water
  • olijfolie of kokosolie
  • himalayazout
  • zwarte peper

Bereiding

  • verhit olijfolie of kokosolie in een grote kookpot
  • plet de look met een lookperser en stoof eventjes aan in het vet
  • versnijd de venkel in grove stukken en voeg toe, stoof even aan
  • snijd de kervelblaadjes al wat kleiner, je mixer zal je dankbaar zijn ;)
  • voeg deze toe aan je kookpot & zet alles net onder water
  • kook de groenten tot de venkel gaar is
  • mix de soep, je zal zien dat er vanzelf een romige structuur ontstaat door de gekookte venkel
  • voeg het sap van 1 citroen toe
  • werk af naar smaak met himalayazout en zwarte peper

01/03/2017, © Felia Lannoo

Ook in categorie 'soep'